FÖLJ SVEN INGVARS

RELEASE 17 DEC

DEN OFFICIELLA BIOGRAFIN

SVEN INGVARS-ETT ÅR I TAGET

AV ANDERS NILSSON

Sven Ingvars är bandet som aldrig tystnat. Under mer än ett halvt sekel på scen har de tagit sig från genombrott och storhetstid, via ekonomiska och personliga kriser till återkomsten som kultband, och vidare mot framtiden. I Ett år i taget berättas hela resan: från de första stapplande stegen på knirrande logdansscener i Värmland, genom varenda svensk folkpark, till landets största scener.

Drivna av en aldrig sinande spelglädje och en villkorslös kärlek till sin publik är bandet, 65 år och 55 låtar på Svensktoppen senare, fortfarande aktuella. Ett år i taget bygger på intervjuer med både tidigare och nuvarande bandmedlemmar och innehåller ett unikt bildmaterial.

”En viktig orsak till Sven Ingvars framgångar är deras förmåga att blanda rocken och folkmusiken. Etablissemanget har försökt skjuta undan folkmusiken, men den sitter i kroppen på oss svenskar.”

LEIF STINNERBOM, TEATERCHEF OCH TIDIGARE MUSIKFORSKARE

Sven Ingvars fyller 65 – firar med På Spåret och ny samlingsbox

I år är det 65 år sedan Sven Ingvars bildades i Slottsbron, ett samhälle i Grums kommun ett par mil väster om Karlstad. Detta firas med stor turné och samlingsboxen ”En liten bit av Värmland”. Den innehåller 65 låtar på 3CD från bandets 65-åriga karriär. Här samsas låtarna du minns, eller glömt, eller kanske aldrig ens hört.
Samlingen ramas in av ”En liten bit av Värmeland” och ”Röda trådens slut”, låtarna från i år som tidigare inte funnits på CD men som spelats på radio desto mer, skrivna av Oscar Magnusson och som många lyssnare tagit till sina hjärtan.

Sven Ingvars är dessutom husband i SVTs tittarsuccé ”På Spåret” med premiär 26/11 och tre veckor framöver.

TURNÉ 2021-2022