En intim och nära konsertupplevelse med Sven Ingvars. Följ med bandet på en musikalisk resa som utgår från det nära mötet mellan artist och publik.

”Med musik och historier, och med så få genvägar som möjligt, berättar vi vilka vi är. Vi har, så att säga, längtat efter att spela med mindre bokstäver och låta musiken tala för sig själv, och för oss är det en slags sinnlig jakt efter innebörden av uttrycket ”i det lilla bor det stora”. Det kommer att bli intimt, ärligt och som rubriken avslöjar, personligt”.
– Oscar Magnusson

KÖP BILJETTER

DATUMARENABILJETTER
21 marsScalateatern, Karlstad 19:30

22 marsScalateatern, Karlstad 19:30

10 aprilOslo, Sentrum Scene 19:00

11 aprilKongsvinger kino, Rådhusteatret 20:00

12 aprilKongsvinger kino, Rådhusteatret 20:00

Med ett nytt album i bagaget ger sig Sven Ingvars ut på turné under sommaren 2024. Sommar och Sven Ingvars har med tiden nästan blivit synonymt, och bandet längtar efter att möta publiken för att ösa ur sin digra skattkista av låtar tillsammans med nya, framtida klassiker.
”Det finns inget bättre än att ge sig ut på vägarna i Sommarsverige. Det känns som om det vilar en gemensam förväntan i luften, mellan oss och publiken, att varje ny sommar blir den bästa i livet, och i den förväntan skapar vi fantastiska minnen tillsammans. Snart är det sommar i Sverige igen, och som vi längtar”, säger bandet.
Så se till att inte missa Sven Ingvars, ett av Sveriges mest ikoniska band och en av sommarens höjdpunkter

Sven Ingvars kommer besöka följande platser sommaren 2024:
DATUMARENABILJETTER
28 juniTrelleborg, Beachfront Festival

29 juniTorsjö, Torsjö Live

6 juliOskarshamn, Latitud 57

9 juliGrebbestad, Charlottenlunds Folkpark

10 juliBåstad, Norrviken

13 juliKarlstad, Kajen

23 augJönköping, Sommar i Skeppsbron

24 augKarlshamn, Bellevueparken

Sven-Ingvars:
Jag kan varken leva med dig eller utan dig

– Vi kommer alltid ha krokar kvar i det som har varit. Men vi kan inte fastna där. Vi måste ständigt jobba vidare och visa oss relevanta i dag.
Oscar Magnusson pratar Sven-Ingvars i allmänhet och albumet ”Jag kan varken leva med dig eller utan dig” i synnerhet. I ännu högre grad än föregångaren ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” innebär nya skivan en uppdatering av Sven-Ingvars karaktäristik. Det är ljudet av ett band som respekterar och värnar sitt arv men samtidigt är mån om att tillföra någonting nytt.

Läs mer

– Precis som på förra plattan finns det blinkningar bakåt men eftersom jag den här gången skrivit ännu lite fler låtar sker automatiskt en viss förflyttning framåt, säger han. Vi aktar oss noga för att hamna i ett nostalgi-träsk. Inte för att det skulle vara något fel på det, men
musikaliskt och kreativt är det knappast där vi känner oss hemma.
”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” från 2019 var första Sven-Ingvars-skivan utan Sven-Erik Magnusson som frontfigur tillika den första med sonen Oscar Magnusson, medlem i bandet sedan 2006, på samma post. Albumet blev en succé och inte minst singeln ”Rör vid
mig igen” en omedelbar publikfavorit men också vars sound och budskap kom att förkroppsliga bandets metamorfos.
Den sortens klangfulla, melodiska och ibland melankoliska folkrock, med ekon av The Byrds, Tom Petty, George Harrison och värmländska vidder, finns det ännu mer av på ”Jag kan varken leva med dig eller utan dig”. Precis som senast finns Håkan Hellström-vapendragaren Björn Olsson med på ett hörn och precis som senast har Christoffer Lundquist producerat.
Det är en skiva som uppvisar en imponerande bredd i dess teman, tempon, humör, stilar. Inte i betydelsen ”spretigt” utan snarare i form av musik som bara känns självklar inom ramen för Sven-Ingvars. Som Oscar påpekar sträcker sig bandets katalog hela vägen från ”Fröken fräken” å ena sidan till ”En kärleksvisa” (”Jag köpte min kärlek för pengar”, ni vet) från ”Sven-Ingvars i Frödingland” å andra sidan. Ingen liten spännvidd, ändå naturlig för ett band som under sin sextiosjuåriga existens hunnit testa och omfamna en mängd uttryck.
– På så vis behöver vi inte vara rädda genremässigt. Bara för att vi gör en poplåt är det liksom inte första gången det sker i Sven-Ingvars historia. Men det får inte heller bli ängsligt eller att vi börjar övertänka saker. Vi har en lyssnarskara som varit med hela vägen och den vill vi inte skrämma bort, säger Oscar och lägger sedan till:
– Hitsen är så många och betyder givetvis mycket för så många människor, vilket uteslutande värmer, men jag kan också tycka att de kända låtarna stått lite i vägen för en massa annat fint Sven-Ingvars spelat in genom åren.
Sven-Ingvars är evighetsmaskinen från Slottsbron, bruksorts-bandet som färdats så många mil under sextiosju år, en Grammis-prisad och Swedish Music Hall of Fame-invald institution som haft sina toppar och dalar, varav somligt inspelat är tidstypiskt och annat tidlöst. 2023 känns kvintetten cementerad i samtiden och en stor förklaring till det är att de utstrålar sådan vitalitet.
– Det finns säkert jättemånga som tycker att Sven-Ingvars dog med Sven-Erik Magnusson och det får de tycka, säger Oscar Magnusson. Jag kan förstå det, rätt mycket av bandet dog även för mig då. Men det handlar nog om vad man gör med arvet av ett band – helt enkelt om man är villig att låta musiken leva vidare så att den kan kliva med in i framtiden och hitta nya generationer lyssnare.

RELEASE 17 DEC

DEN OFFICIELLA BIOGRAFIN

SVEN INGVARS-ETT ÅR I TAGET

AV ANDERS NILSSON

Sven Ingvars är bandet som aldrig tystnat. Under mer än ett halvt sekel på scen har de tagit sig från genombrott och storhetstid, via ekonomiska och personliga kriser till återkomsten som kultband, och vidare mot framtiden. I Ett år i taget berättas hela resan: från de första stapplande stegen på knirrande logdansscener i Värmland, genom varenda svensk folkpark, till landets största scener.

Drivna av en aldrig sinande spelglädje och en villkorslös kärlek till sin publik är bandet, 65 år och 55 låtar på Svensktoppen senare, fortfarande aktuella. Ett år i taget bygger på intervjuer med både tidigare och nuvarande bandmedlemmar och innehåller ett unikt bildmaterial.

”En viktig orsak till Sven Ingvars framgångar är deras förmåga att blanda rocken och folkmusiken. Etablissemanget har försökt skjuta undan folkmusiken, men den sitter i kroppen på oss svenskar.”

LEIF STINNERBOM, TEATERCHEF OCH TIDIGARE MUSIKFORSKARE

©2023 SVEN INGVARS | WEBPROD BLOMILL